Botox

Botulinetoxine (botox) is een eiwit dat wanneer dit wordt geïnjecteerd onder de huid de spierspanning sterk verminderd waardoor een huidplooi (rimpel) kan vervagen. Doordat de huid na behandeling met botox niet meer plooit, herstelt deze en vervagen de plooien.
Botox
 wordt na verloop van tijd afgebroken door je lichaam en is niet permanent.  Je behandelde spier herstelt 100% na uitwerking van botox. Botox is hierdoor niet gevaarlijk en werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

Geschikt voor?

  • Voorhoofdrimpels
  • Fronsrimpels
  • “Kraaienpootjes”  

Ongeschikt?

  • Neus-lippen-plooi en rimpels op de wangen.
    Omdat je hier juist wel je spieren wilt kunnen aanspannen is er een alternatief:
    een behandeling met fillers (hyaluronzuur). 

Verdovende creme

De naald waarmee geïnjecteerd wordt is dermate klein dat het niet pijnlijk is. Indien gewenst kan er een verdovende crème vooraf worden aangebracht.

De behandeling duurt ongeveer 5 minuten waarna de huid wat rood kan zijn als reactie op het prikken. Roodheid verdwijnt binnen een uur. Soms ontstaat er een blauw plekje, dit verdwijnt binnen 3-5 dagen. 

Na behandeling?

Veel de spieren aanspannen. Dus veel fronsen en lachen. Geen make up 1 uur na de behandeling.  Na twee weken is het effect van botox op de spier maximaal en is dan ook op te merken dat de huidplooi minder diep is. 

Het effect op de spier houdt gemiddeld 3 tot 6 maanden aan.

Botox en overmatig zweten?

Botox is uitstekend geschikt om overmatig transpireren (zweten) te doen verminderen met 90%. Botox wordt dan oppervlakkig in de huid gespoten waarna het de prikkeloverdracht van de zenuw naar de zweetklier blokkeert.